בכדי להבטיח את היתרונות האפשריים מניתוח לפרוסקופי צריך המנותח למצוא כירורג המיומן היטב בשיטה הלפרוסקופית. לא כל כירורג, ולא משנה כמה טוב הוא, יכול להיות בעל מיומנות גבוהה בשיטה הלפרוסקופית. השיטה דורשת מהכירורג, מלבד מהשקעת זמן ללמידת השיטה, התמחות בביצוע הניתוחים הספציפיים , וגם נתונים אישיים ייחודיים שלא כל כירורג ניחן בהם. מהתכונות הייחודיות הנחוצות היא יכולת המוח לבנות תמונה תלת ממדית מתמונה דו ממדית ולהשלים פרטים קטנים שאינם נראים בברור בתמונת מסך המוניטור (רק כ 7% מהאנשים), יכולת קורדינציה בעבודה בשתי ידיים בו זמנית ובכיוונים הפוכים, יכולת המוח להשלמת התחושה החסרה באצבעות דרך המכשירים, יכולת טכנית ועוד.
הגישה המתקדמת היום לניתוחי כלל הבקעים היא פיתוח של השיטה הלפרוסקופית לשיטה האנדוסקופית. בגישה הלפרוסקופית חודרים עם המצלמה לחלל הבטן ומשם פונים לכיוון המפשעות או דופן הבטן, פותחים את קרומי הבטן בכדי להגיע לאזור הניתוח ויש צורך לסגור אותם בחזרה בגמר הפעולה הכיררורגית. בגישה האנדוסקופית המתקדמת, החדירה היא עוד פחות חודרנית, לא חודרים כלל לתוך חלל הבטן ואין מגע עם אברי הבטן. לדופן הבטן יש 5 שכבות והחדירה היא אך ורק לשיכבה בה נמצא הבקע או הבעיה שיש לתקן. בתיקון של בקעים במפשעות מחדירים את המצלמה רק לשיכבה שנמצאת בין קרומי הבטן והקיר האחורי של השרירים היכן שנמצא פתח הבקע. בטכניקה האנדוסקופית החדשה שפותחה רק בשנים האחרונות לתיקון בקעים בדופן הבטן המשולבים פעמים רבות בהפרדות שרירי הבטן, החדירה עם המצלמה היא לשיכבה שמעל לשרירים ורק במקרים מיוחדים אל השכבה שמתחת לשרירים. התקדמות זאת של הגישה האנדוסקופית לתיקון כל סוגי הבקעים בדופן הבטן והמפשעות הובילה לתוצאות משופרות מבחינת החלמה מהירה יותר ותוצאות ניתוחיות משופרות, אולם גם מאפשרת לנו לבצע ניתוחים שלא ההינו מסוגלים לבצע קודם בתוצאות טובות כל כך.
עבודות מחקר רבות מראות שכאשר הניתוח הלפרוסקופי מבוצע על ידי כירורג בעל ניסיון ומיומנות לפרוסקופית מוכחת, תוצאות הניתוח טובות יותר מאשר אצל כירורג פחות מיומן וטובות יותר מניתוחים אשר נעשים בשיטה הפתוחה המסורתית!